Fallas 2018

fShare
5
Pin It

Op deze pagina vind je specifieke informatie over het Las Fallas festival in Valencia, editie 2018. Hou hem in de gaten want hoe dichter we bij maart 2018 komen, hoe meer informatie hier terug te vinden zal zijn. Informatie waar jij als bezoeker van het festival zeker iets aan zal hebben. Handig om te weten: Op facebook zullen we steeds het belangrijkste nieuws over het festival delen. Wil je altijd up-to-date blijven? Ook tijdens jouw verblijf in Valencia tijdens Fallas? Like onze pagina!

Wil jij Fallas 2018 meemaken? Op deze pagina vindt je handige reisinformatie.

Wanneer?

Het festival begint vanaf 25 februari 2018 (De opening la Crida). De hoogtepunten van het festival beginnen op vanaf 15 maart 2018 en eindigen in de nacht van 19 op 20 maart met de cremà

Specifieke informatie

Net na het einde van de vorige editie is men in Valencia al begonnen met nadenken over het volgende jaar. Voor veel Valencianen is Las Fallas een feest waar men het hele jaar mee bezig is. Zodra er belangrijke en specifieke dingen over Fallas 2018 bekend worden, vindt je dat op deze pagina terug.

Falleras Mayores

In juli zijn de voorselecties begonnen voor de verkiezing van de twee belangrijkste hofdames van Las Fallas, de fallera mayor en de fallera mayor infantil. Rond oktober verwachten wij de definitieve uitslag en zodra bekend is welke twee dames editie 2018 gaan vertegenwoordigen, lees je het hier.

Falla Municipal

De Falla Municipal is een falla die niet door een vereniging is geplaatst maar door de gemeente Valencia. Hij staat ieder jaar samen met de infantil (Kinderfalla) op het gemeentehuisplein. Het ontwerp voor Fallas 2018 is gemaakt door Latorre y Sanz artesanos en het thema van dit beeld is 'Universele Balans'.
De kinderfalla is gemaakt door artiest Miguel Hache en is gebaseerd op het kinderboek 'De Kleine Prins'.

Nieuws

Blog