Over Valencia

fShare
18
Pin It

Op een website over het Fallas festival mag een gedeelte over de stad zelf natuurlijk niet ontbreken. Je bezoekt namelijk niet alleen het festival (voornamelijk toch wel) maar zeker ook het prachtige Valencia zelf!

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en het ligt aan de Costa Del Azahar aan de Middelandse Zee. De stad heeft een kleine 800.000 inwoners en word gezien als de geboorteplaats van het beroemde Spaanse gerecht Paella.

Geografie

Valencia is een badplaats, geen hele bekende maar toch voorzien van een flink strand en een wat kleinere boulevard. Voor de stad zelf moeten we toch een flink stuk het binnenland in want het centrum ligt op ruim 7 kilometer verwijderd van de boulevard. En daar, rondom het centrum zitten we in het echte Valencia, met de oude binnenstad, het prachtige gemeentehuis en één van de grotere arena's van Spanje. De stad word in twee delen gesplitst door het Turia Park, de oude rivierbedding van de Turia rivier.

In de jaren 50, na de zoveelste overstroming van rivier de Turia, dit keer met vele slachtoffers, besloot men dat de rivier omgelegd moest gaan worden. in de oude rivierbedding werd het prachtige Turia Park (Jardín del Turia) gerealiseerd: 9 kilometer park met allerlei recreatiemogelijkheden voor de Valencianen.

Klimaat

Een Mediterraans klimaat, dat klinkt heerlijk en dat is het ook. Met milde winters en (bloed)hete zomers is het voor de mensen die niet van kou houden goed toeven. Er valt relatief weinig regen en in maart, tijdens het Fallas festival zijn er regelmatig dagen met een strakblauwe lucht en temperaturen die wij zomers zouden noemen. In de avonden echter, kan het toch ook wel heel snel weer flink afkoelen, zo vroeg in het jaar.