Plaza de Toros

fShare
0
Pin It

Tussen het centrum en de wijk Ruzafa, naast het station, staat deze imposante arena die tot op de dag van vandaag nog steeds word gebruikt voor het stierenvechten. Tegenwoordig gebeurd dit alleen nog op speciale dagen of tijdens het fallas festival. De arena word ook gebruikt voor allerlei evenementen en concerten. De bouw van het Plaza de Toros begon in 1850 en en 1859 werd het officieel geopend. 

Stierenvechten

In delen van Spanje begint men de traditionele Spaanse stierenvechten steeds meer af te schaffen om dat men dit steeds meer gaat zien als een controversiële vrije tijds besteding. De populariteit neemt in Spanje steeds verder af en in de regio Catalonië is het sinds 2012 volledig afgeschaft. Anderzijds is het stierenvechten in 2013 tot cultureel erfgoed van Spanje benoemd waardoor het nog steeds overal in Spanje toegestaan is om stierenvechten te organiseren. Het Plaza de Toros in Valencia word tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt voor stierenvechten, inmiddels wél gereduceerd tot alleen op speciale dagen en tijdens het fallas festival. 

Museo Taurino

Direct naast de arena bevind zich het museum voor stierenvechten. Hier kun je meer te weten komen over het stierenvechten in het algemeen en over het Plaza de Toros. Dit museum is overdag open van 1 maart tot en met 1 september en een entreeticket kost 2 euro. langs de Oostkant van de arena loopt een passage. (Passatge dr. Serra) De ingang van het museum ligt aan deze passage.