Een Falla voor (Light up) Lancaster

In het komende weekend van 4 en 5 november wordt het jaarlijks terugkerende evenement Light Up Lancaster georganiseerd.

Dit jaar wordt het een bijzondere editie want er gaat een falla verbrand worden, exact zoals we dat van Las Fallas in Valencia kennen.  Een Valenciaanse kunstenaar, Mario Gual, heeft in de afgelopen periode aan "D for Dinosaur" gewerkt, een falla die speciaal is gemaakt voor het Light Up Lancaster festival en hij zal dan ook vanuit Spanje naar Groot-Brittannië verscheept worden.

Speciaal voor de gelegenheid zal de Fallera Mayor 2017 in traditionele kleding bij deze bijzondere crema in Lancaster aanwezig zijn. Dit is de eerste keer dat er een falla word verbrand in Groot-Brittannië. Hij wordt op vrijdag 4 november geplaatst op het Dalton Square en zal daar tussen 17:00 en 21:00 Engelse tijd verlicht worden. Vervolgens wordt hij op zaterdag 5 november naar een nieuwe locatie verplaatst en zal hij daar worden verbrand. 

Light Up lancaster wordt sinds 2012 ieder georganiseerd en is ontstaan uit een samenwerking tussen de organisatoren van de jaarlijkse vuurwerkshow en een klein evenement met als thema kunst en licht. Dit concept groeide snel uit tot een populair festival met duizenden bezoekers.

Meer informatie over Light Up Lancaster: http://lightuplancaster.co.uk