Beleef het mee!

fShare
0
Pin It

Heb je dankzij deze website een leuke reisbestemming gevonden en denk je dat het de hoogste tijd is geworden om zelf Las Fallas in Valencia mee te maken? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om er te komen en om de meest memorabele stedentrip van je leven te beleven.

Vliegtickets voor Fallas 2018

De vliegtickets voor Las Fallas 2018 zijn weer te boeken zijn via Cheaptickets.nl

Hoe eerder je ze boekt, hoe goedkoper ze zijn. Soms kan het de moeite waard zijn om een Belgische luchthaven te kiezen, zeker als je in het zuiden van Nederland woont, omdat de vliegtickets van luchtvaartmaatschappijen die voornamelijk vanuit België vliegen vaak een stuk goedkoper zijn. 

Hotels

Het meest uitgebreide overzicht van hotels vindt je op Booking.com.
Je kan hier zoeken op datum en locatie. Als je iets hebt gevonden kun je meteen via deze website boeken.

Hou er rekening mee dat veel hotels aanmerkelijk duurder zijn tijdens het festival en dat geldt met name voor de hotels die zich in of rondom het centrum van de stad bevinden. Tip: Aan het Plaza del Ayuntamiento ligt het Hostal Venecia. Wij hebben hier inmiddels 4 keer met veel tevredenheid gezeten tijdens het festival. Je zit heel erg centraal en het mooie is, als je voor de tweede keer terug komt, maak je aanspraak op een kamer met uitzicht op het plein waar iedere dag de Mascletà wordt afgestoken. Vanaf het balkon, uitkijkend over de duizenden mensen, is dat een unieke ervaring!

Appartementen

Er zijn in Valencia honderden kamertjes, studio's of complete appartementen met alles erop en eraan te huur en vaak voor een redelijk goede prijs omdat de meesten hiervan op particuliere basis worden verhuurd. De prijzen gaan wel wat omhoog gedurende de week van het festival maar dat valt vaak nog behoorlijk mee. 

Wimdu.nl is een veelgebruikte website waar verhuurders hun appartementen te huur kunnen zetten en waar je op basis van datum, plaats en prijs een appartement kan kiezen.

Wij hebben inmiddels ook ervaring met airbnb, een populair platform waarop je op basis van onderling vertrouwen appartementen kan huren en verhuren.

Wanneer?

Alhoewel het festival de hele maand maart bezig is, barst het écht los vanaf 15 maart en eindigt het in de nacht van 19 op 20 maart. Als je niets wil missen, dan kun je de reis het beste zo plannen dat je uiterlijk op 15 maart aankomt in Valencia en op 20 maart weer vertrekt. Niet eerder.

Waar?

Er zijn voldoende appartementen en hotels in de stad, maar als je lang wacht met boeken, zullen de mogelijkheden snel verminderen. Geloof het of niet, tijdens het festival zitten de accommodaties in de stad nagenoeg vol. 

In de hele stad zijn er zowel hotels als appartementen te vinden. Wil je middenin het festival en zo centraal mogelijk zitten, kies dan een accommodatie ergens tussen of in de wijk Ruzafa en het oude centrum, dan kun je praktisch alles lopen. Zit je daar iets buiten, dan is dat niet zo erg. Een groot gedeelte van de stad is aan te lopen en je zou -als je nog verder zit- kunnen overwegen een fiets te huren of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Accommodaties worden goedkoper wanneer ze zich meer buiten het centrum bevinden en soms kan dat behoorlijk schelen.