Bioparc

Het bioparc is een dierentuin gericht op Afrika. Wat deze dierentuin uniek maakt zijn de afscheidingen tussen de dieren en de bezoekers, deze zijn allemaal zo gemaakt dat het lijkt alsof ze onderdeel van de natuur en de ruimte zijn waar de dieren zich in bevinden. Hierdoor lijkt het alsof je écht door de wereld van de Afrikaanse dieren wandelt.

Het op deze manier creëren van leefomgevingen voor de dieren maakt, dat deze dierentuin één van de mooiste maar ook één van de meest diervriendelijke ter wereld is. De totale oppervlakte is ongeveer 100.000 vierkante meter. De dierentuin is in verschillende stukken verdeeld, die allemaal een verschillend deel van Afrika voorstellen. Dat zijn Equatoriaal Afrika, de savanne, de wetlands en Madagaskar. Ieder deel heeft haar eigen unieke dieren. Op de website van bioparc staat een openingsfilmpje waardoor je een goed idee krijgt van de opzet van deze dierentuin. 

Openingstijden en tarieven

Het bioparc is iedere dag open, vanaf 10:00. De sluitingstijd hangt af van het seizoen.

  • Van november tot en met maart : 18:00
  • Van april tot en met juni: 20:00
  • Van juli tot en met augustus: 21:00 uur.
  • In september en oktober: 19:00

Een normaal kaartje kost 23,80 euro. Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar kost een kaartje 18,00 euro en voor 65+ 17,50.

Locatie

Het bioparc ligt in het Parque de Cabecera, aan het einde van het Turia park. Het adres is Avenida Pio Baroja, 3 in Valencia. Er lopen verschillende buslijnen langs (3, 29, 67, 81 en 95) en vanaf metrostation Nou d'Octubre, waar de lijnen 3 en 5 langskomen, is het ongeveer 5 minuten lopen.