Bus Turistic

Je moet er van houden, deze toeristische stadsbussen waarmee je een complete rondleiding door de stad kan pakken. Toch is het een hele snelle en gemakkelijke manier om in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Valencia te bekijken. Je kan op verschillende plekken in en uitstappen, daarom wordt deze bus ook wel 'Hop on - Hop off bus' genoemd. 

Routes

Er zijn drie verschillende routes die je kan nemen:

  • Historica - Deze duurt in totaal 90 minuten en brengt je langs alle historische plekken van Valencia.
  • Maritima - Deze route gaat langs de havens, grote delen van het Turia Park en de stad van kunst en wetenschappen. Het keerpunt van de route ligt vlakbij het strand. Hier kun je tevens in en uitstappen.
  • Albufera - De route gaat langs een groot deel van het Turia Park en rijdt vervolgens de stad uit richting het prachtige natuurpark Albufera. 

Je kan alle routes en de in en uitstappunten bekijken op de website van Valencia Bus Turistic. (Zie onderaan deze pagina)

Deze drie routes zijn aangepast tijdens Las Fallas. Veel wegen kunnen dan niet genomen worden omdat deze afgesloten zijn.

Tarieven en tickets

Tickets kunnen in praktisch ieder hotel in Valencia worden gekocht. Daarnaast kun je ze kopen bij toeristeninformatiebureau's en in de bus zelf. Voor de twee routes die in de stad blijven, Historic en Maritima, kun je tickets kopen voor 24 uur of voor 48 uur. Met deze tickets kun je gebruik maken van beide routes. De tickets voor de route naar het natuurpark Albufera zijn aparte tickets met andere tarieven en niet geldig voor de twee andere routes of vice versa. Er zijn verschillende tarieven voor deze twee routes, onder andere afhankelijk van aantal personen en leeftijd. Een overzicht van alle tarieven vind je op de website van Valencia Bus Turistic.

Meer informatie op de website van Valencia Bus Turistic