Las Fallas 2020

Deze pagina is speciaal gemaakt voor Las Fallas 2020 en hier vindt je alle informatie specifiek voor deze editie. Hou hem goed in de gaten want in de aanloop naar Las Fallas 2020 wordt dit onderdeel van de website steeds actueler met nieuws, informatie en programma's. Wil jij er bij zijn? Bekijk onze pagina met reisinformatie

Las Fallas 2020 begint op de laatste zondag van februari (23-2-2020) met La Crida en eindigt in de nacht van 19 op 20 maart met de verbranding van de Falla's. De hoogtepunten van het feest beginnen op 15 maart.

Programma's

Wij hanteren ieder jaar twee verschillende programma's:

  • Het officiele programma met alle hoofdactiviteiten, uitgegeven door de organisatie van Las Fallas, de Junta Central Fallera. Dit programma zullen wij gaan combineren met het pyrotechnische programma. Hier vind je een voorlopige versie.
  • Het straatprogramma, ofwel het onofficiele programma. Dit is een greep uit de vele evenementen die zich tijdens Las Fallas 2020 in de wijken en straten afspelen, georganiseerd door de honderden Falla verenigingen.

Daarnaast proberen wij een schema voor de lichtshows in de verlichte straten te maken en een overzicht met de tijden van de crema's. Zodra er programma-onderdelen bekend worden, dan vind je ze hier terug.

Fallera Mayor en Fallera mayor infantil

Na een lange selectieprocedure zullen wij in het najaar weten wie de Fallera Mayor en Fallera Mayor infantil voor Las Fallas 2020 zijn. 

Falla Municipal

Naast de 400 falla's die overal in Valencia staan tijdens het feest, is er één speciale: die op het gemeentehuisplein. Deze Falla is gemaakt door de gemeente Valencia, voor de inwoners. Voor de makers van de Falla's is het een eer om deze te mogen maken. In mei van dit jaar verwachten wij nieuws over wie deze falla mag maken en hoe het ontwerp eruit komt te zien.