Las Fallas 2020

Deze pagina is speciaal gemaakt voor Las Fallas 2020 en hier vind je alle informatie specifiek voor deze editie. Hou hem goed in de gaten want in de aanloop naar Las Fallas 2020 wordt dit onderdeel van de website steeds actueler met nieuws, informatie en programma's. Wil jij er bij zijn? Bekijk onze pagina met reisinformatie

Las Fallas 2020 begint met La Crida (in het weekend van 29 februari - 1 maart) en eindigt in de nacht van 19 op 20 maart met de verbranding van de Falla's. De hoogtepunten van het feest beginnen op 15 maart.

Programma's

Wij hebben twee verschillende programma's opgesteld en die kunnen elkaar overlappen.

  • Het officiele programma voor Las Fallas 2020 met hoofdactiviteiten, uitgegeven door de organisatie van Las Fallas, de Junta Central Fallera. Wij hebben alleen de onderdelen opgenomen die voor ons -mogelijk- interessant zijn.
  • Daarnaast is er ieder jaar het straatprogramma. Dit is een greep uit de vele evenementen die zich tijdens Las Fallas 2020 in de wijken en straten afspelen, georganiseerd door de honderden Falla verenigingen. Deze verwachten wij begin maart compleet te hebben.

Fallera Mayor en Fallera mayor infantil

Na een lange selectieprocedure weten we wie de Fallera Mayor en Fallera Mayor infantil voor Las Fallas 2020 zijn. De Fallera Mayor is gekozen uit 13 fallera's waarvan de andere 12 de Corte d'Honor gaan vertegenwoordigen. De Fallera Mayor is Consuelo LLobell Frasquet en de Fallera Mayor Infantil is Carla García Pérez


Fallera Mayores voor editie 2020 - Foto: Junta Central Fallera

Falla Municipal

Naast de 400 falla's die overal in Valencia staan tijdens het feest, is er één speciale: die op het gemeentehuisplein. Deze Falla is gemaakt door de gemeente Valencia, voor de inwoners. Voor de makers van de Falla's is het een eer om deze te mogen maken. Net zoals bij alle andere Falla's is er ook een kleintje voor de kinderen.

De grote Falla gaat tijdens alle dagen van Las Fallas 2020 langzaam 360 graden ronddraaien. Hij is ontworpen door j.Ramon espuig, Manolo martín en Escif en gaat ruim 200.000 euro kosten. Deze wordt in de nacht van 19 op 20 maart om 01:00 verbrand. De kleine Falla is ontworpen door Ceballos y Sanabria en deze zal in de avond van 19 maart om 11:00 worden verbrand.

Officiele posters en thema

De Mascletà en de Cremà, zo heet het ontwerp voor de officiele posters voor Las Fallas 2020, gemaakt door Dídac Ballester. Met dit ontwerp wilde de ontwerper twee zeer belangrijke elementen van het feest benadrukken. 

 

Nieuws

Trailer