@FallesUNESCO Promotie campagne

Dit jaar staat het fallas festival op de nominatie om op de werelderfgoedlijst van UNESCO te komen.

 En omdat voor elkaar te krijgen, heeft de overkoepelende organisatie van het festival een promotiecampagne gestart. Hier was al veel van te merken, ook tijdens Fallas van 2016, toen werd er bijvoorbeeld op 29 februari een speciale Mascletà afgestoken, volledig in het teken van UNESCO en de plaatsing op de werelderfgoedlijst. In november van 2016 zal men besluiten of het festival tot het werelderfgoed zal behoren. 

Sinds deze week is er een nieuwe promotie actie gestart en daarbij kan jij ook meehelpen! Op de officiële website van het fallas festival kun je een flyer downloaden. De bedoeling van deze actie is dat je de flyer uitprint en meeneemt naar een bezienswaardigheid of ander herkenbaar punt op jouw vakantiebestemming. Je houdt de flyer omhoog en gaat er mee op de foto, alleen of met anderen, dat maakt niet uit, zolang je maar lacht!

Vervolgens plaats je de foto op social media met de hashtag: #FallesUNESCO en met de tekst: "Hi me & my coleagues from (city name) support The Valencia Falles Festival candidacy to be listed as a Intangible World Heritage by UNESCO #FallesUNESCO". Uiteindelijk zullen alle berichten met deze hashtag worden verzameld en ze zullen uiteindelijk de promotiecampagne flink wat kracht bij staan in november, wanneer de kandidatuur hopelijk word omgezet in een plekje op de werelderfgoedlijst.