Hermanos Caballer wint Scheveningen

Spanje heeft de 37ste editie van het vuurwerkfestival die deze maand in Scheveningen plaatsvond, gewonnen.

Dat is normaal gesproken geen nieuws voor deze website maar vanaf dit jaar is alles anders in Scheveningen: Het is een écht festival geworden en er komen in tegenstelling tot eerdere edities van het vuurwerkfestival bedrijven uit de deelnemende landen om de vuurwerkshows te maken. Dat heeft er toe geleid dat vanuit Spanje onze regelrechte favoriet Hermanos Caballer zijn kunsten in Scheveningen heeft laten zien. Hermanos Caballer kennen wij van de vuurwerkshows die ze tijdens Las Fallas in Valencia schieten en met name de castillo's vinden wij fenomenaal.

Ondanks het slechte weer op vrijdagavond 19 augustus wist Hermanos Caballer een geweldige Spaanse castillo stijl  -weliswaar in kleiner formaat dan we kennen van hem in Valencia- show zien en de jury besloot op de zaterdagavond erop dat Spanje hiermee de beste van de in totaal 8 heeft neergezet.

Wij hopen dat de organisatie van het vuurwerkfestival in Scheveningen deze nieuwe opzet doortrekt naar volgend jaar want het is tijdens deze editie duidelijk geworden dat dit beslist heeft geleid tot veel betere kwaliteit, met als hoogtepunt -voor ons althans- de show van Hermanos Caballer.