Kathedraal van Valencia

De kathedraal van Valencia (La Seu) vormt tijdens Las Fallas een belangrijk decor voor de bloemenoffers (offendra) op 17 en 18 maart. De fallera's lopen langs de kathedraal om op het eindpunt van de offendra, het Plaza de Virgin aan de zijkant van de kathedraal de bloemen af te geven. De kerk werd in de 13e en 14 eeuw gebouwd en je kan vanaf de buitenkant goed zien dat er verschillende bouwstijlen zijn gebruikt in de loop van de tijd. De hoofdingang is te vinden aan de Noord-kant van het Plaza de la Reina.

Het watertribunaal

Iedere donderdag om 12:00 komen al eeuwenlang boeren uit de omgeving bij elkaar bij de kathedraal (Aan de kant van het Plaza de la Virgin) om onderling hun geschillen op te lossen tijdens het Tribunal de Las Aguas. (Het watertribunaal). Tegenwoordig is dit meer een folkloristisch toneelspel met klederdracht maar toch de moeite waard als je in de buurt bent op deze dag.

Museum (Sala Capitular)

Als je na Las Fallas nog 1 of 2 dagen langer blijft, zou je een bezoek aan het museum van de kathedraal kunnen overwegen. Hier zijn vele kunstobjecten en allerlei kerkschatten te vinden maar het meest bijzondere voorwerp is zonder de twijfel de Heilige Graal, de drinkbeker die door Jesus werd gebruikt tijdens het laatste avondmaal. De entree voor het museum en de kathedraal bedraagt 7 euro.

El Micalet

Dit is de klokkentoren van 51 meter hoogte die aan de kathedraal ligt. Voor 2 euro kun je hier dagelijks vanaf 10:00 naar boven via de ruim 200 traptreden voor een mooi uitzicht over Valencia. 


Dichtstbijzijnde metrostation: Colón (11 minuten lopen, 900 meter)