Leuk voor thuis

fShare
0
Pin It

Tijdens de kilometers die je onvermijdelijk maakt in Valencia, en zeker tijdens Las Fallas, kom je leuke winkels tegen met leuke souvenirs. Hieronder vind je een overzichtje van de winkels die wij kennen en waar je écht leuke Fallas-gerelateerde souvenirs kan krijgen. Weet jij er ook één? Laat het ons weten! 


1-@TypicalValencia

Een redelijk nieuwe winkel in het oude centrum van de stad. Hier worden weliswaar souvenirs verkocht, maar niet zoals je gewend bent van de vele standaard souvenir winkels in de stad. De winkel ziet er hip uit en de spullen zijn uniek. Fallas-gerelateerde kleding kom je niet zo heel vaak tegen in Valencia, maar hier hebben ze een aantal leuke shirts met verwijzingen naar verschillende onderdelen van het festival.


2-DE Valencia

We blijven in dezelfde straat want bijna aan het einde, vlakbij Plaza De La Virgin, ligt één van de weinige winkeltjes waar je onder andere miniaturen van ninots of van de falla's kan kopen. Monumento's zijn de grote beelden die in de stad staan tijdens Las Fallas en ninots zijn de kleinere onderdelen van de monumentos die personages voorstellen. 

  • Carrer dels Cavallers, 7


3-Siente Valencia

Een bijzondere winkel waar je snel voorbij loopt omdat hij in een klein zijstraatje ligt. Gespecialiseerd in "typisch Valenciaanse" zaken, zoals ze zelf zeggen en dat klopt ook. Ze verkopen uiteenlopende producten, van dranken (zoals de mascletà cerveza) en levensmiddelen tot Fallas-gerelateerde souvenirs.