Mercado Central

Deze markthal biedt plek aan een kleine duizend kraampjes met allerlei verswaren zoals vlees, vis, groenten en fruit. Naast de vele toeristen -want dit is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Valencia- komen hier honderden Valencianen dagelijks hun inkopen doen. Op de plek van deze markthal was altijd al een straatmarkt maar aan het einde van de 19de eeuw kwam men tot de conclusie dat deze markt te groot werd en dat het tijd was voor de bouw van deze grote markthal. 

De buitenkant van de markthal bestaat uit metaal, glas en keramiek en is al een bezienswaardigheid op zich. Als je langs de buitenkant loopt, zie je dat de markthal verschillende ingangen heeft. De hal is grofweg verdeeld in twee stukken: Een afdeling voor verse vis en een afdeling voor fruit, kruiden, brood, vlees en groenten. Bij veel fruitkraampjes kun je heerlijke verfrissende versgeperste fruitsapjes kopen voor 1 euro. 

Op de website van mercado central staat naast praktische informatie veel over de geschiedenis van de markthal. 

Openingstijden & Locatie

De markthal is van maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 15:00. Rond 14:00 beginnen de meeste kraampjes echter al langzaam met opruimen. Op feestdagen is de markthal gesloten. De hoofdingang zit aan Plaza Ciudad de Brujas.