Plaza de Toros

Tussen het centrum en de wijk Ruzafa, naast het station, staat deze imposante arena die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt voor het stierenvechten. De arena wordt tevens gebruikt voor allerlei evenementen en concerten. De bouw van het Plaza de Toros begon in 1850 en in 1859 werd het officieel geopend. 

Stierenvechten

In delen van Spanje begint men de traditionele Spaanse stierenvechten steeds meer af te schaffen omdat men dit steeds meer gaat zien als een controversiële vrijetijdsbesteding. De populariteit neemt in Spanje steeds verder af en in de regio Catalonië is het sinds 2012 volledig afgeschaft. Anderzijds is het stierenvechten in 2013 tot cultureel erfgoed van Spanje benoemd waardoor het nog steeds overal in Spanje toegestaan is om stierenvechten te organiseren. Het Plaza de Toros in Valencia wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt voor stierenvechten, echter alleen nog maar op speciale dagen of tijdens Las Fallas.

Museo Taurino

Direct naast de arena bevindt zich het museum voor stierenvechten. Hier kun je meer te weten komen over het stierenvechten in het algemeen en over het Plaza de Toros. Dit museum is overdag open van 1 maart tot en met 1 september en een entreeticket kost 2 euro. De ingang van het museum ligt aan Passatge dr. Serra aan de Oostkant van de arena.