De stad van kunst en wetenschap

Alles bij elkaar een gigantisch complex van futuristisch uitziende gebouwen, ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela uit Valencia. De bouw is begonnen in 1996 en in 2009 werd het laatste gebouw officieel geopend. Vaak zijn de bouwwerken al vanuit het vliegtuig duidelijk te herkennen. De bouwwerken worden verbonden door schitterende planten, palmbomen en glasheldere waterpartijen. Het complex ligt in aan het einde van het Turia Park, aan de oostkant van de stad en bestaat uit de volgende zeven gebouwen: 

  • El Palau de les Arts Reina Sofía - Theater.
  • L'Hemisfèric - Bioscoop (IMAX) en planetarium.
  • L'Umbracle - Wandelpromenade van ruim 300 meter met uitzicht over de andere gebouwen.
  • El Museu de les Ciències Príncipe Felipe - Het Wetenschapsmuseum
  • L'Oceanogràfic - Zeeaquarium
  • El Pont de l'Assut de L'Or - Brug over het turia park en tevens het hoogste punt van Valencia.
  • L'Àgora - Gebouw voor (sport)evenementen en concerten.

Adres: De stad van kunst en wetenschap ligt tussen verschillende wegen en er lopen verschillende autobruggen doorheen. Het meest centrale adres is de 'Pont de Montolivet'. Het dichtstbijzijnde metrostation is 'Ayora' maar dan is het nog wel ruim 2 kilometer lopen. Met de fiets is het prima te bereiken vanuit het Turia park en er zijn verschillende bushaltes vlak in de buurt.

L'Oceanogràfic

Vermeldenswaardig en zeer de moeite waard om van binnen eens te bekijken is dit gigantische (Het grootste van Europa) zeeaquarium met onder andere haaien en flinke roggen. Dit zeeaquarium ligt op de onderste deel van het oceanogràfic. In het bovenste deel vind je een groot dolfinarium en water/land gedeeltes met allerlei dieren zoals pinguïns, zeeleeuwen en diverse exotische watervogels.

Het oceanogràfic ligt aan de Calle Eduardo Primo Yúfera.

Openingstijden

Normaal op: Ma t/m zo van 10:00 – 18:00
Tijden kunnen echter anders zijn afhankelijk van de maand en de dag. Op de website van l'oceanogràfic vind je een uitgebreid overzicht van de openingstijden.

Entreeprijzen
€ 29,70 (volwassenen)
€ 22,30 (kinderen van 4 t/m 12 jaar en 65+-ers)
Voor kinderen tot en met 3 jaar is de entree gratis.