De taxi in Valencia

Taxi's in Valencia zijn een stuk goedkoper dan je misschien gewend bent van bij ons in Nederland en je kan -zeker als je met meer bent- voor slechts enkele euro's snel grote delen van de stad doorkruisen. Ze zijn vrij snel te vinden, zeker in de buurt van drukke plekken en er zijn ook een aantal taxistandplaatsen in de stad.

Tarieven

Zodra je instapt, begin je met een starttarief. Van 7:00 s'morgens tot 21:00 s'avonds is dat 4,00 euro en voor de overige uren is dat 6,00 euro. De tarieven worden aangegeven op een overzicht in de taxi zelf en op deze website. Vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad geldt een vast tarief van 20,00 euro en vanaf de luchthaven naar de rand van de stad kost 23,00 euro. Er zijn meerdere taxibedrijven in Valencia maar de tarieven komen aardig overeen met elkaar.

Waar en hoe?

Taxi's kom je praktisch overal in de stad wel tegen en met name in het centrum is het niet al te moeilijk om in korte tijd een taxi te vinden. Als je er één tegenkomt en er brandt een groen licht bovenop te taxi, dan kun je je gewoon je hand opsteken om hem te laten stoppen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal taxistandplaatsen, waar je naar toe kunt lopen en waar je altijd wel een taxi zal vinden. Deze zijn altijd te vinden in de buurt van drukke plaatsen en grotere pleinen. Op de kaart hieronder vindt je enkele van deze standplaatsen. Handig voor als je met spoed een taxi zoekt bij jou in de buurt.