Trein - Estació del Nord

Naast de arena en nét aan de rand van het centrum van de stad ligt het bijzonder mooie treinstation Estació del Nord. Van hieruit zijn er rechtstreekse verbindingen naar diverse andere grote grote steden in Spanje. Tijdens jouw verblijf in Valencia zal je hier geen gebruik van hoeven maken maar als je bijvoorbeeld toch een dag een andere stad wil bezoeken, je vakantie na of voor het fallas festival ergens anders wil voortzetten of als het gunstiger is om van of naar een andere luchthaven te vliegen, zijn de treinverbindingen zeker een goede optie. 

Tickets en bestemmingen

Op de website van Renfe kun je op een hele gemakkelijke manier jouw vertrekpunt en jouw eindbestemming invullen. Vervolgens komen alle tickets die voldoen aan jouw zoekopdracht én de exacte vertrektijden op het scherm te staan. Je treinkaartje kun je dan direct online bestellen. Natuurlijk kun je op het station zelf ook je kaartje kopen. Kijk goed op je ticket, in de Spaanse treinen krijg je namelijk een vast coupénummer en een vast stoelnummer. Op je ticket staat een barcode. Hiermee kun je vanaf enige tijd voor vertrek inchecken bij het juiste perron.

Kluisjes voor je bagage

Handig om te weten is dat je op Estació del Nord kluisjes kan huren om je bagage in te bewaren. Dat kan ideaal zijn voor wanneer je aan het einde van je verblijf vroeg uit je appartement moet zijn terwijl je een late vlucht hebt. Deze kluisjes worden continue bewaakt en ze zijn te vinden aan de rechterkant van de perrons. Ze zijn alleen beschikbaar tussen 7:00 s'morgens en 22:00 s'avonds. De prijs voor een dag of dagdeel is 2,40 euro voor een klein bagagestuk, 3,00 euro voor gemiddeld en 4,50 euro voor groot. Je krijgt een pincode waarmee je op ieder gewenst moment je bagage weer kan ophalen.