Valenciaanse winnaar in Scheveningen

fShare
0
Pin It

Pirotecnia Aitana sluit het Internationaal vuurwerkfestival Scheveningen op zeer gepaste wijze af. 

En dat deden ze met een fenomenale vuurwerkshow waarmee ze op zaterdagavond 19-8-2017 de overwinning in Scheveningen pakten. Hiermee prolongeerden ze de Spaanse titel, want vorig jaar won er eveneens een Spaans bedrijf uit de regio Valencia. Piretecnia Aitana kennen wij van de mascleta's tijdens Las Fallas en recentelijk de castillo van 15 maart 2017, de eerste siervuurwerkshow van Fallas 2017.

De avond begon met een -ook al mooie show- van Portugal en om 22:30 was het de beurt aan Aitana die met hun show duidelijk met kop en schouders boven alle anderen uit kwam, duidelijk merkbaar aan het publiek dat -ondanks het slechte weer- flink enthousiast was van deze afsluitende show.

Het internationaal vuurwerkfestival Scheveningen heeft in 2016 een flinke stap vooruit gedaan door met een nieuw concept en een andere aanpak de vuurwerkshows te laten verzorgen. Deze positieve lijn heeft zich tijdens de editie van 2017 duidelijk voortgezet. De kwaliteit van de vuurwerkshows is gevoelig omhoog gegaan de laatste twee jaren door het uitnodigen van échte top-bedrijven uit de verschillende landen. Wij kijken alweer uit naar 2018.