Beleef het mee! :: Valenciatourswithheart

fShare
0
Pin It

Hola, ik ben Eline, woon sinds bijna 10 jaar in de prachtige stad Valencia en ben officiële gids. Dat wil zeggen dat ik de bevoegdheid heb, om in de hele Comunidad Valenciana mensen rond te leiden. Je krijgt van mij leuke insider tips en anekdotes over de stad, ik kan van alles organiseren, ken de lekkerste adresjes en kan helpen bij het plannen van je reis (onderdak, transport, timings etc.) Meer info? Check & Like mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/valenciatourswithheart

Samen met de website fallasfestival wil ik in de komende maanden julie voorbereiden voor het super-super Stadsfeest van Valencia; de Fallas 2018. Bekijk op deze pagina hoe je de Fallas kunt ontdekken met gids of wat ik kan regelen in die feestmaand/feestdagen.

Rondleiding Fallas 

Graag neem ik je mee op een ontdekkingstocht door het historische centrum tijdens de Fallas en vertel je alles over de oorsprong van dit feest, de gebruiken en de highlights. Natuurlijk proberen we de lokale lekkernijen en zullen we (winnende) fallas bezoeken. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de datum*, kunnen we de tocht bijv. van 10-13uur organiseren en eindigen op het stadhuisplein, om ons klaar te maken voor de Mascleta. Maar ook een avondwandeling is mogelijk, dan gaan we in de namiddag van 16-20u op pad en kunnen zien hoe de fallas worden verlicht en de lampjes in Ruzafa aangaan. Of wat dacht je van een tocht van 21-24uur en dan het vuurwerk ´snachts bewonderen? Prijs op aanvraag, zowel groeps- (vanaf 15pers) als privéboekingen mogelijk.

Balkon Plaza Del Ayuntamiento

Je kent de mascletà al of nog helemaal niet? Misschien heb je dit dagelijkse vuurwerk-knalfestijn al eens meegemaakt maar nog nooit vanaf een balkon? Dan is dit je mogelijkheid! Ik neem je mee naar een plek direct tegenover het stadhuis waar je, voorzien van een hapje en drankje, zonder gedrang in de massa, kunt genieten van dit fenomeen. Je kunt er al een uur eerder terecht en hebt alle ruimte om te kijken hoe e.e.a. wordt opgebouwd en hoe de mensen om het plein heen komen te staan en zich opwarmen voor dé aankondiging om 14uur , vanaf het balkon van het stadhuis, dat de vuurwerkspecialist weer zijn gang mag gaan.

Prijs afhankelijk van de datum.**

Beschikbaarheid is vanaf medio januari bekend. Vanaf dan zal ik boekingen kunnen bespreken.

Ciudad Fallera evt + Lunch in Huerta

Niet erbij, maar er midden in, dat geldt voor een bezoekje aan een Casal, maar zeker ook voor een bezoek aan de Ciudad Fallera, dit is een gedeelte van de stad Valencia, waar de fallas worden ontwikkeld, ontworpen en gebouwd. Ook nu zijn ze er al aan bezig, maar in februari/maart is het natuurlijk de drukste fase en kun je alvast een kijkje gaan nemen achter de schermen. De fallas staan dan slechts een paar dagen later op hun plek in de stad en worden door iedereen bewonderd, maar jij kunt alvast het schilderwerk en de voor-opbouw zien! Kan worden gecombineerd met een heerlijke lunch in de huerta, de vruchtbare omgeving van Valencia. Hier eet je tussen de akkers, van de akkers. Natuurlijk is dit ook het gebied van de chufa, de aardamandelen, die de basis vormen voor de Valenciaanse drank Horchata. Groepsactiviteit op aanvraag, min. 6 personen. Kan ook “open tour” worden. Wordt vervolgd

Bezoek casal + Paella met de falla vereniging 

Wat betekent het, lid te zijn van een Fallas-vereniging? Hoe beleven de Valencianen het feest en wat doen ze in de rest van het jaar? Je zult kennismaken met de leden van een “Casal”, samen met hen paella-maken op straat en genieten van het ongedwongene karakter van een Fallas-vereniging. De mensen zien elkaar op allerlei momenten en vieren het hele jaar door, rondom het buurthuis vinden allerlei events, etentjes en club-momenten plaats: Het hoogtepunt van de (geldinzamelings-)activiteiten…de eigen Falla natuurlijk! Groepsactiviteit op aanvraag, min. 6 personen. Kan ook “open tour” worden. Wordt vervolgd

Fietstocht

Altijd leuk: een stad op de fiets ontdekken! In de loop van de dag wordt het in het centrum van de stad te druk hiervoor tijdens de Fallas (15-19 maart) maar afhankelijk van de datum en het tijdstip*, is het juist heerlijk om van de ene wijk naar de andere wijk te fietsen. Én in de Turia-tuinen is het sowieso prima te doen, dus een bezoekje op twee wielen aan de Stad van de Kunsten en Wetenschappen mag zeker niet ontbreken. Het is een combinatie van info over de Fallas en een algemene indruk van Valencia in één. In principe kan er elke dag een Fallas tour plaats vinden. Kosten vanaf 25euro per persoon, incl gids en fietshuur gedurende de tour van ca. 3 uur. Min. 5 deelnemers. Open tour, dus iedereen kan zich inschrijven

Paella kookcursus + Marktbezoek

Hou je van koken en/of vind je dat je zelf ook maar eens moet kunnen uitblinken achter de pannen..schrijf je dan in voor de paella-kookcursus. Samen met een professionele kok leer je de fijne kneepjes van dit typisch Valenciaanse gerecht en natuurlijk zijn de voorgerechtjes en drankjes inclusief. Het is een echte belevenis, die we kunnen combineren met een bezoek aan de centrale markt, om samen met de kok de ingrediënten in te kopen voor de maaltijd. Tijdsduur: van 10-15uur. Het kan natuurlijk ook in de avond van 1730-20uur, dan is de markthal dicht, maar kan er natuurlijk wel gekookt worden! Prijzen rond 50euro per persoon, alles inclusief.

* Op sommige data is meer mogelijk dan op andere data en de rondleiding zal er tijdens de Fallas (15 t/m 19 maart) natuurlijk anders uitzien dan begin maart, als nog niet alle fallas staan. Elke dag is anders; afhankelijk van de optochten, posities van de winnende fallas, en wensen van de groep.

** Bij het balkon geldt: op = op. De plekken voor deze unieke locatie zijn gewild, en bepaalde data zijn natuurlijk nog geliefder dan andere. De prijs hangt af van de datum. Er is ook een mogelijkheid om het dakterras af te huren voor een gesloten groep. Dan heb je een super-uitzicht en sta je met je vrienden/bekenden/familie op éen van de meest begeerde plekken rondom het stadhuisplein, om de Mascletá mee te maken.

Wil jij Las Fallas van binnenuit meebeleven? Bereikbaar ben ik via:

Of neem contact met mij op via onderstaand contactformulier:

Jouw mailadres:
Onderwerp:
Bericht:
(Anti-Spam) Typ het getal in cijfers: Twaalf