Las Fallas 2022

Categorie: Fallas 2022 Gepubliceerd: vrijdag 08-10-2021

Zes maanden na de bijzondere editie in september lijkt Las Fallas 2022 weer terug te gaan keren in maart, op de gebruikelijke data vanaf de laatste zondag van februari tot en met 19 maart. De hoogtepunten staan weer in de planning voor 15 tot en met 19 maart.

Echter, we bevinden ons in onzekere tijden dus hou er rekening mee dat niets zeker is tot dat we pas in maart zullen weten hoe het er voor staat.

Programma's

Het officiele programma voor Las Fallas 2022 is nog onderhevig aan wijzigingen en er zullen nog verschillende evaluaties volgen. Hou deze website in de gaten, voor de meest actuele informatie. 

Falla Municipal

De grote falla op het gemeentehuisplein is bewaard gebleven, deze was eigenlijk bedoeld voor de editie in september 2021 maar hier werd toch vanaf gezien omdat men de bewaarde buste uit 2020 wilde gebruiken. Het is nog niet 100% zeker maar waarschijnlijk gaat hij eruit zien zoals op onderstaande afbeelding. 

fallesmunicipal-2022.jpg

Fallera's Mayores

Half oktober werd bekend gemaakt wie de fallera's mayores gaan worden voor Las Fallas 2022. Carmen Martín Carbonell is de Fallera Mayor en Nerea López Maestre de Fallera Mayor infantil. Zij zullen samen Las Fallas 2022 gaan vertegenwoordigen, Carmen namens iedereen en Nerea namens alle kinderen. 

fallera mayores fallas 2022

De posters en het thema

"De terugkeer van het vuur" is het thema van Las Fallas 2022. In de posters van deze editie speelt de terugkeer van het vuur een belangrijke rol. De digiale posters die in Valencia te zien zijn zullen in beweging zijn als eerbetoon aan het vuur. De posters zijn ontworpen door studio Menta.

posters fallas 2022

Nieuws