De Ninot Tentoonstelling

Ninot tentoonstelling (Exhibition del Ninot)

Vanaf het eerste weekend van februari wordt er in de Stad van kunst en wetenschap een bijzondere tentoonstelling gehouden. Alle falla's zijn op dit moment zo goed als gereed en (bijna) iedere vereniging stelt één van de ninots die bij de falla horen ter beschikking aan de ninot exposition. Dit is een tentoonstelling die tot 14 maart duurt en hier kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete ninot. De winnende ninot zal uiteindelijk worden gespaard voor het vuur en deze wordt naar het nabijgelegen museo fallero gebracht. De rest van de ninots worden terug naar de falla's gebracht waar ze op 15 maart geplaatst zullen worden. Deze zullen dan ook verbranden tijdens la cremà in de nacht van 19 maart.

De tentoonstelling is net zo oud als het museo fallero. Sinds 1934 wordt er ieder jaar op deze manier een ninot gespaard voor het vuur van de cremà.

Als je relatief vroeg in Valencia bent dan is een bezoek aan de expositie zeker de moeite waard. Hij is open tot en met 14 maart en je vindt de tentoonstelling in het wetenschapsmuseum, één van de gebouwen van de stad van kunst en wetenschappen aan de Calle Eduardo Primo Yúfera. Wanneer je de tentoonstelling bezocht hebt, geeft dat automatisch recht om mee te stemmen op jouw favoriete ninot. Het nummer van jouw favoriete ninot kun je bij het verlaten van de tentoonstelling opschrijven. De entree bedraagt 3.00 euro. Openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 20:00, zaterdag en vrijdag van 10:00 tot 21:00.