Fallas 2017

Categorie: fallas 2017 Gepubliceerd: donderdag 14-07-2016

Nieuws

Reisverslagen

Programma's

Wanneer?

Het festival begint vanaf 26 februari 2017 (De opening la Crida). De hoogtepunten van het festival beginnen op vanaf 15 maart 2017 en eindigen in de nacht van 19 op 20 maart met de cremà

Fallera Mayores

Op 10 oktober 2016 zijn de nieuwe fallera mayores gekozen. Fallas 2017 zal worden vertegenwoordigd door Raquel Alario (Falla Gran Via Ferrán el Catòlic - Ángel Guimera) als Fallera Mayor en Clara M. Parejo (Falla Sapadores-Vicente Lleó) als Fallera Mayor infantil. Zij zijn na een zorgvuldige voorselectie gekozen uit de laatst overgebleven groep van fallera's. Deze groep zullen de beide dames bijstaan als Corte d'Honor, de hofdames. Meer weten over de fallera's? Lees het hier.

Foto's: Junta Central Fallera

Falla Municipal

Het ontwerp voor de falla die op het gemeentehuisplein (Plaza del Ayuntamiento) komt te staan is op 16 mei bekend geworden en hij wordt maar liefst 40 meter hoog: "Valencia Ca La Trava" moet een communicatietoren voorstellen die gebouwd had moeten worden in de Stad van kunst en wetenschap. Men is echter nooit aan de bouw begonnen.

Deze falla zal op 11 maart om 18:00 op traditionele wijze worden neergezet: Met de hand, dus zonder kranen of andere hulpmiddelen.

Naast de grote falla komt er -zoals altijd- een falla infantil te staan. Deze 'kinderfalla' heet "Descobrir i Redescobrir" (Ontdekken en herontdekken).