Las Fallas 2018

fShare
17
Pin It

Op deze pagina vind je specifieke informatie over Las Fallas, editie 2018. Hou hem in de gaten want hoe dichter we bij maart 2018 komen, hoe meer informatie hier terug te vinden zal zijn. Enkele weken voordat het festival begint, zullen wij op deze pagina de verschillende programma's weer publiceren.

Handig om te weten: Op facebook zullen we steeds het belangrijkste nieuws over het festival delen. Wil je altijd up-to-date blijven? Like onze pagina!

Wil jij Las Fallas 2018 meemaken? Op deze pagina vind je handige reisinformatie.

Wanneer?

Het festival begint op 25 februari 2018 (De opening la Crida). De hoogtepunten beginnen op 15 maart 2018 en eindigen in de nacht van 19 op 20 maart met de cremà. Wil je zoveel mogelijk zien? Zorg dat je niet eerder weg gaat dan 20 maart.

Falleras Mayores

In juli zijn de voorselecties begonnen voor de verkiezing van de twee belangrijkste hofdames van het festival en op 3 oktober is bekend geworden wie dat zijn geworden:

De Fallera Mayor voor Las Fallas 2018 is María del Rocío Gil Uncio van Falla Plaza de Merced. De Fallera Mayor infantil, vertegenwoordigster van de kinderen is Daniela Gómez de los Angeles van Falla Santa María Micaela. Beide dames zullen het festival gaan vertegenwoordigen onder meer door het uitvoeren van allerlei ceremoniële taken.

(Foto's: Junta Central Fallera)

Falla Municipal

De Falla Municipal is een falla die niet door een vereniging is geplaatst maar door de gemeente Valencia. Hij staat ieder jaar samen met de Falla infantil (Kinderfalla) op het gemeentehuisplein. Het ontwerp voor Las Fallas 2018 is gemaakt door Latorre y Sanz artesanos en het thema van dit beeld is 'Universele Balans'. Na vier achtereenvolgende jaren is dit de eerste keer dat een andere artiest de Falla Municipal ontwerpt en maakt. De herkenbare ontwerpen van de afgelopen jaren (van artiest Manolo García) maken deze editie plaats voor een beeld met meer kleur en een iets meer traditioneel karakter.

De kinderfalla is gemaakt door artiest Miguel Hache en is gebaseerd op het kinderboek 'De Kleine Prins'.

Thema en posters

Het thema en de posters voor Las Fallas 2018: Wij zijn vuur - Wij zijn kruit - Wij zijn traditie. 

Nieuws

Blog