Las Fallas 2018

Categorie: fallas festival Gepubliceerd: zondag 26-03-2017

Nieuws

Reisverslagen

Programma's

Falleras Mayores

In juli zijn de voorselecties begonnen voor de verkiezing van de twee belangrijkste hofdames van het festival en op 3 oktober is bekend geworden wie dat zijn geworden:

De Fallera Mayor voor Las Fallas 2018 is María del Rocío Gil Uncio van Falla Plaza de Merced. De Fallera Mayor infantil, vertegenwoordigster van de kinderen is Daniela Gómez de los Angeles van Falla Santa María Micaela. Beide dames zullen het festival gaan vertegenwoordigen onder meer door het uitvoeren van allerlei ceremoniële taken.

(Foto's: Junta Central Fallera)

Falla Municipal

De Falla Municipal is een falla die niet door een vereniging is geplaatst maar door de gemeente Valencia. Hij staat ieder jaar samen met de Falla infantil (Kinderfalla) op het gemeentehuisplein. Het ontwerp voor Las Fallas 2018 is gemaakt door Latorre y Sanz artesanos en het thema van dit beeld is 'Universele Balans'. Na vier achtereenvolgende jaren is dit de eerste keer dat een andere artiest de Falla Municipal ontwerpt en maakt. De herkenbare ontwerpen van de afgelopen jaren (van artiest Manolo García) maken deze editie plaats voor een beeld met meer kleur en een iets meer traditioneel karakter.

De kinderfalla is gemaakt door artiest Miguel Hache en is gebaseerd op het kinderboek 'De Kleine Prins'.

Thema en posters

Het thema en de posters voor Las Fallas 2018: Wij zijn vuur - Wij zijn kruit - Wij zijn traditie.