Reisinformatie

Denk je dat het de hoogste tijd is geworden om zelf naar Valencia te reizen om Las Fallas mee te maken? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om er te komen en om de mooiste stedentrip van je leven te beleven.

Hotels & Appartementen

Het meest uitgebreide overzicht van hotels en appartementen vind je op Booking.com.
Je kan hier zoeken op datum en locatie. Als je iets hebt gevonden kun je meteen via deze website boeken.

Hou er rekening mee dat veel hotels aanmerkelijk duurder zijn tijdens Las Fallas en dat geldt zeker voor de hotels die zich in of rondom het centrum van de stad bevinden.

Naast het aanbod van hotels en appartementencomplexen zijn er in Valencia honderden kamertjes, studio's of complete appartementen met alles erop en eraan te huur en vaak voor een redelijk goede prijs omdat de meesten hiervan op particuliere basis worden verhuurd. De prijzen gaan wel wat omhoog gedurende de week van het festival maar dat valt vaak nog behoorlijk mee. 

Wij hebben vrij veel ervaring met airbnb, een populair platform waarop je op basis van onderling vertrouwen appartementen kan huren en verhuren. In Valencia is er een groot aanbod van airbnb appartementen, maar ze zijn de laatste jaren niet zo goedkoop meer als voorheen. 

Vliegtickets

Hoe eerder je ze boekt, hoe goedkoper ze zijn. Soms kan het de moeite waard zijn om een Belgische luchthaven te kiezen, zeker als je in het zuiden van Nederland woont, omdat de vliegtickets van luchtvaartmaatschappijen die voornamelijk vanuit België vliegen vaak een stuk goedkoper zijn. Transavia heeft vluchten van zowel Rotterdam, Amsterdam als Eindhoven naar Valencia. Vliegtickets van Transavia KLM vliegt alleen van Schiphol en heeft vaak gunstigere tijden. 

Wanneer?

Alhoewel het festival de hele maand maart bezig is, barst het écht los vanaf 15 maart en eindigt het in de nacht van 19 op 20 maart. Als je niets wil missen, dan kun je de reis het beste zo plannen dat je uiterlijk op 15 maart aankomt in Valencia en op 20 maart weer terug gaat. Niet eerder. Eén of twee dagen later kan wel. De vanaf 20 maart rustige stad staat weliswaar in schril contrast met de uitbundige dagen daarvoor maar de tickets zijn goedkoper én je kan in alle rust de stad zelf bezichtigen.

Waar?

Er zijn voldoende appartementen en hotels in de stad, maar als je lang wacht met boeken, zullen de mogelijkheden snel verminderen. Tijdens het festival zitten alle accommodaties in de stad zo goed als vol. 

In de hele stad zijn er zowel hotels als appartementen te vinden. Wil je middenin Las Fallas en zo centraal mogelijk zitten, kies dan een accommodatie ergens tussen of in de wijk Ruzafa en het oude centrum, dan kun je praktisch alles lopen. Zit je daar iets buiten, dan is dat niet zo erg. Een groot gedeelte van de stad is aan te lopen en je zou -als je nog verder zit- kunnen overwegen een fiets te huren of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Accommodaties worden goedkoper wanneer ze zich meer buiten het centrum bevinden en soms kan dat behoorlijk schelen.