Las Fallas 2019

fShare
39
Pin It

Op deze pagina vind je specifieke informatie over Las Fallas 2019. Hoe dichter wij bij maart 2019 komen, hoe meer informatie er op deze pagina te vinden zal zijn, dus hou hem in de gaten. Wil jij het ook meemaken? Beleef het mee!


Fallera's Mayores

Iedere editie worden uit duizenden fallera's twee Fallera's Mayores gekozen en zij zullen samen met hun hofdames (De Corte d'Honor) het festival vertegenwoordigen. 

  • Fallera Mayor: Marina Civera Moreno van Falla Barri de Sant Josep
  • Fallera Mayor Infantil (Vertegenwoordigd de kinderen): Sara Larrazabal Bernal van Falla Josep Maria Bayarri - Los Isidros

Foto's: Junta Central Fallera


Falla Municipal

Deze bijzondere falla is de gemeenschappelijke Falla die op het gemeentehuisplein staat en is een uitzondering op alle anderen: Hij is niet gemaakt door een vereniging maar door de gemeente Valencia voor de inwoners.

De Falla Municipal voor de kinderen zal in 2019 worden gemaakt door Cap de Suro en is een voorstelling van één van de bloemenkraampjes die op het plein staan.

De grote wordt voor de tweede achtereenvolgende keer door Latorre y Sanz Artesano gemaakt en heeft als thema 'Creatief Proces'.


Programma's

Momenteel zijn er nog geen programma's bekend voor Las Fallas 2019. Wij hebben voor iedere editie altijd twee programma's:

  • Het officiële, met daarin alle hoofdactiviteiten georganiseerd door de Junta Central Fallera. Een voorlopige versie vind je hier
  • Daarnaast is er het straatprogramma waarin wij een greep doen uit de vele evenementjes die worden georganiseerd door de honderden Falla verenigingen. Een voorlopige versie vind je hier

Belangrijk om te weten: Print onze programma's niet uit maar bezoek onze website voor de meest actuele versie want ze worden continue geüpdatet, ook nog tijdens Las Fallas. 


Nieuws

Reisverslagen