Over deze website

Deze website is gemaakt door twee enthousiaste en jaarlijks terugkerende bezoekers van Las Fallas. De allereerste keer gingen wij -zoals veel Nederlanders- voor het geweldige vuurwerk, waar we veel over hadden gehoord. Dan kom je er al snel achter dat Las Fallas een fantastisch festival met een geweldige sfeer is. Het grootste straatfeest van Europa. Een festival waar je jezelf tot voelt aangetrokken en wat je wil blijven beleven. Een festival waar je nieuwe vrienden maakt die je jaarlijks terug ziet.

Wij vinden dat deze unieke ervaring gedeeld moet worden onder zoveel mogelijk mensen, wij laten het graag zo goed mogelijk aan jullie zien. Wij willen op deze manier Nederlandse avonturiers alle informatie geven die nodig is om dit Spaanse feest te beleven. Daarnaast willen wij doorgewinterde Las Fallas gangers zo goed mogelijk informeren met actuele programma's, nieuws en tips.


Ambassadeurs club & de vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst

De maker van deze website is in 2016 ambassadeur geworden van Las Fallas. Er zijn in totaal 75 leden over de hele wereld en samen zullen wij Las Fallas gaan promoten, voornamelijk via social media maar ook bijvoorbeeld met websites zoals deze.

Deze promotie is mede een onderdeel van het willen bewerkstelligen van een plaats op de UNESCO werelderfgoedlijst, tot stand gekomen door een initiatief van de organisatoren van het festival, de Junta Central Fallera en dat is inmiddels gelukt!

Met het maken van deze website hopen wij een goede bijdrage te leveren aan de promotie van festival en van Valencia want wij vinden dit één van de leukste steden van Europa.

Als er meer nieuws is over de promotie van het festival of over de plaatsing ervan op de werelderfgoedlijst, dan laten wij je dat natuurlijk direct hier weten.


Wat kun je hier vinden?

Voornamelijk alle informatie rondom Las Fallas. Maar ook een beetje over Valencia, want de stad is op zich zelf al een hele mooie belevenis. Naast alle jaarlijkse terugkerende informatie over de vaste evenementen en 'places to be' tijdens het festival, brengen wij ook het laatste nieuws en zoveel mogelijk informatie over het programma en de activiteiten zodra hier meer over bekend is.

Mis je informatie of heb je nog vragen? Laat het ons weten!  Met jouw feedback help je andere bezoekers en kunnen we de website zo compleet mogelijk maken.