Sección Especial Falla's - Must see!

Tijdens Las Fallas worden er 800 grote en kleine Falla's neergezet, beelden die zijn gemaakt van hout en piepschuim. Ze variëren van zeer klein tot enorm groot.

Deze beelden zijn 4 dagen lang te bewonderen voordat ze worden verbrand. De allergrootste Falla's -niet zelden beelden die meer dan 150.000 euro hebben gekost- vallen in de categorie "Sección Especial". Deze moet je hebben gezien, want ze zijn niet alleen prachtig maar ook nog eens gigantisch!

Bekijk de overzichtskaart >>>


1. Falla Na Jordana

Deze is te vinden aan de rand van de oude binnenstad. Vanaf dit beeld loopt een heel gezellig oud straatje vol met kraampjes waar je eten en drinken kan krijgen, de oude binnenstad weer in. Twee redenen om deze falla te bezoeken dus.

Adres: Plaça del Portal Nou

Bekijk locatie op google maps


2. Falla Convento Jerusalén

Vanuit één van de grote hoofdwegen rondom het centrum, loop je een lange en vooral erg drukke straat in, richting dit beeld. In deze straat vindt je een soort markt waar je allerlei souvenirs en andere typische marktwaren kan kopen. Op de kruising staat het gigantische beeld van Falla Convento Jerusalén.

Adres: Op de kruising tussen Carrer Del Convent de Jerusalem en Carrer del Matemàtic Marzal

Bekijk locatie op google maps


3. Falla Almirante Cadarso Conde Altea

Ieder jaar weer het bezoeken meer dan waard. Praktisch middenin de restaurants van Ruzafa vindt je op een relatief klein kruispunt dit mooie beeld. Eén van de vele want in de omgeving van deze falla staan er bijzonder veel en ook daarom is deze wijk en dit specifieke beeld het bezoeken zeker waard.

Adres: Op de kruising tussen Carrer del Comte d'Altea en Carrer de l'Almirall Cadarso.

Bekijk locatie op google maps

Op de foto hieronder: De beelden van 2015 en 2016


4. Falla Regne de Valéncia-Duc de Calàbria

We blijven in de buurt van de hierboven genoemde en in de wijk Ruzafa want hier vinden we nog een hele bijzondere falla: Regne de Valéncia-Duc de Calàbria.

Adres: Op de kruising tussen Av. del Regne de Valencia en Carrer del Duc de Calabria

Bekijk locatie op google maps


5 en 6. Falla Cuba en Falla Sueca

Genoeg redenen om naar deze leuke wijk middenin Ruzafa te komen en je zal merken dat je zeker niet de enige bent want deze twee verenigingen zijn waarschijnlijk de drukst bezochte van heel Valencia. 

Adres: Carrer de Sueca en Carrer de Cuba. Beide straten op de kruising met Carrer del Literat Azorín

Bekijk locatie op google maps


7. Falla Plaza Del Pilar

Plaza Del Pilar is eigenlijk té klein voor dit gigantische beeld en vooral voor de duizenden mensen die naar dit pleintje komen om hem te bekijken. In dit ogenschijnlijk rustige wijkje aan de rand van de oude binnenstad loop je plotseling een mensenmenigte in en nadat je -tergend langzaam- de bocht om bent gekomen, loop je langs dit gigantische beeld. Je vraagt je steeds weer af of het goed zal gaan tijdens de verbranding op 19 maart.

Adres: Plaza Del Pilar

Bekijk locatie op google maps


8. Falla Antiga de Campanar

Dit is één van de Falla's in de Sección Especial die je normaal niet zo snel zal tegenkomen want deze vereniging bevindt zich een flink eind buiten het centrum, in de wijk Campanar. In het verleden kon een tripje naar Campanar gecombineerd worden met een bezoek aan de vereniging Nou Campanar. Deze vereniging stond bekend om de allergrootste falla van de stad (En heeft een keer zelfs een miljoen euro gekost) Helaas, deze vereniging is in 2016 ontbonden en sindsdien is er nog maar één gigantisch beeld te vinden in deze wijk, die van Antiga de Campanar. Metrostation Campanar ligt hier vlakbij en het is vrij gemakkelijk om hier te komen.

Adres: Op de kruising tussen Carrer de la Parra en Carrer Del Monestir de Poblet

Bekijk locatie op google maps


9. Falla Exposición

Een wat onbekendere -helaas- want deze is te vinden aan de Noordoost kant van de rivierbedding, een plek waar de meeste bezoekers van het festival minder snel zullen komen. Toch is het niet heel ver vanaf de populaire wijk Ruzafa en als je weet waar hij staat, toch ook zeker de moeite waard om erheen te gaan.

Adres: Op de T-splitsing tussen Carrer de Misser Mascó en Carrer del Naturalista Arévalo Baca

Bekijk locatie op google maps


Overzicht van alle Falla's in de categorie Sección Especial: