Over Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en ligt aan de Costa Del Azahar aan de Middelandse Zee. De stad heeft een kleine 800.000 inwoners en wordt gezien als de geboorteplaats van het beroemde Spaanse gerecht Paella. (Paella Valenciana). De stad ademt een relaxte Mediterrane sfeer en samen met de mooie straatjes, het heerlijke eten en terrassen zorgt dat ervoor dat Valencia steeds populairder wordt voor reizigers.  

Geografie

Valencia is een badplaats, geen hele bekende maar toch voorzien van een mooi strand en een wat kleinere boulevard. Voor de stad zelf moeten we een flink stuk het binnenland in want het centrum ligt op ruim 7 kilometer verwijderd van de boulevard. En daar, rondom het centrum zitten we in het echte Valencia, met de oude binnenstad, het prachtige gemeentehuis en één van de grotere arena's van Spanje. De stad wordt in twee delen gesplitst door het Turia Park, de oude rivierbedding van de Turia rivier.

In de jaren 50, na de zoveelste overstroming van rivier de Turia, dit keer met vele slachtoffers, besloot men dat de rivier omgelegd moest gaan worden. In de oude rivierbedding is daarna het prachtige Turia Park (Jardín del Turia) gerealiseerd: 9 kilometer park met allerlei recreatiemogelijkheden voor de Valencianen.

Klimaat

Een Mediterraans klimaat, dat klinkt heerlijk en dat is het ook. Met milde winters en (bloed)hete zomers is het voor de mensen die niet van kou houden goed toeven. Er valt relatief weinig regen en in maart tijdens Las Fallas, zijn er regelmatig dagen met een strakblauwe lucht en temperaturen die wij zomers zouden noemen. In de avonden echter, kan het toch ook wel weer flink afkoelen, zo vroeg in het jaar.