Fiets huren

Valencia is een échte fiets stad omdat de stad zich daar qua grootte prima voor leent, omdat de wegen redelijk goed voorzien zijn en omdat de belangrijke en rustige 'fiets-ader', het Turia Park, door een groot deel van de stad loopt. Daarom zijn er dan ook legio mogelijkheden en voldoende fietsenverhuurders.

Tijdens Las Fallas kan het soms handig zijn om een fiets bij je te hebben. Bijvoorbeeld als je de kunstwerken (falla's) in de buitenwijken wil gaan bekijken of om naar verschillende straat mascleta's in de (buiten)wijken te gaan. In het centrum is het echter tijdens de laatste dagen geen doorkomen meer aan en tijdens bepaalde evenementen zoals de grote vuurwerkshows kun je nauwelijks nog fietsen of je fiets ergens parkeren.

Op deze pagina vind je slechts een klein aantal van de vele verhuurders, waar wij of anderen die wij kennen, goede ervaringen mee hebben gehad. Tijdens het festival zullen er veel fietsen verhuurd zijn. Vooraf reserveren kan daarom geen kwaad, als je zekerheid wil.  


Do you bike

Wij hebben zelf goede ervaringen met deze verhuurder. Zij hebben twee vestigingen in het centrum van Valencia en ook één in de buurt van de haven. Vergeleken met andere verhuurders is hij relatief goedkoop. Do you bike verhuurt allerlei soorten fietsen en accessoires zoals kinderzitjes of helmen. De fietsen zijn iets minder in kwaliteit maar wel gewoon in orde. Bovendien, als je ergens met pech staat, kun je altijd bellen. Er zijn prijzen voor een uur, een dag of een week. Per fiets betaal je een borg van 50 euro.

  • Do you bike - Calle de la Sangre 9 (Centrum)
  • Do you bike - Calle del Mar 14 (Centrum)
  • Do you bike - Avda. del Puerto 141 (Haven)

Ga naar de website van Do You Bike >>>


De stadsfietsen van Valencia - Valenbisi

Een andere mogelijkheid en vooral interessant als je tijdens jouw verblijf af en toe van A naar B wil, is het gebruiken van de stadsfietsen van Valenbisi. Een stuk duurder wanneer je 24 uur per dag een fiets tot je beschikking wil hebben maar qua kosten en zeker qua gemak erg handig als je af en toe gewoon even een fiets nodig hebt om ergens te komen. Het voordeel is dat er 275 plekken zijn waar je een fiets kan pakken en ook weer terug kan plaatsen.

Om deze fietsen te kunnen pakken heb je een kaart nodig. Die kun je voor 13,30 euro kopen bij een valenbisi station die zijn voorzien van een credit card terminal en deze zijn 7 dagen geldig. Volg de instructies op het scherm van de valenbisi paal naast de fietsen om een "Short term ticket" aan te schaffen. Als je met deze kaart een fiets pakt -waar dan ook- dan is het eerste half uur gratis. Van 30 tot 60 minuten wordt het 1,04 euro voor iedere extra 30 minuten en iedere 60 extra minuten kosten 3,12 euro. Een short term ticket kun je ook online, via de website kopen.

Er zijn in totaal 2750 fietsen, verspreid over 275 stations. Alle stations kun je zien door op de kaart hieronder te klikken. Hierop staan tevens alle stations waar je een short term ticket kan aanschaffen, deze zijn in het groen aangegeven.

Kaart van alle fietstations >>>
Ga naar de website van Valenbisi >>>

Allbikesnow app

Als je de stadsfietsen van Valenbisi neemt, is het handig om de app Allbikesnow op je smartphone te installeren. Met deze app kun je direct met een kaartweergave alle stations in de buurt zien, het aantal beschikbare fietsen en het aantal lege plekken per station.