Onze favoriete plekken voor een hapje of een drankje

Wij zijn niet alleen liefhebbers van Las Fallas maar ook van het geweldige en vaak niet al te dure eten & drinken in Valencia. We hebben veel plekken geprobeerd en op deze pagina vind je onze favorieten waarvan we zeker weten dat we terug komen. 

Algemene info over eten & drinken in Valencia


Hapje & drankje :: Pintxos bij Sagardi

Pintxos zijn mini-hapjes op een stukje stokbrood. Bij pintxos bar sagardi zijn ze voortreffelijk! Ideaal voor s'middags en helemaal niet duur, een pintxo kost bij Sagardi tussen de 1 en 2 euro per stuk. Op deze pagina lees je hoe het werkt.


Crudo Bar

Dit toprestaurant vlakbij Plaza de la Reina hebben wij gevonden tijdens Las Fallas 2019 en hij werd meteen één van onze favorieten. Als je van vis en zeevruchten houdt, moet je hier echt een keer naartoe als je in Valencia bent. Wij kozen voor het degustation menu, helemaal niet duur en stuk voor stuk heerlijke gerechten.   


Culinair & Mediterraans :: Restaurant Cinnamon

Hier kom je niet even snel een hapje eten maar neem je vanaf 20:00 de tijd om heerlijk te genieten van de prachtige gerechten die worden klaargemaakt door de vrouwelijke chef. Leuk voor als je met je partner in Valencia bent. Er is beperkt ruimte, dus je kan het beste vooraf reserveren. 

 


Paella Valenciana :: Restaurant Jaume I

Middenin het gezellige horecagedeelte van de oude binnenstad, aan de rand van het centrum, vind je dit restaurant waar we toevallig terecht kwamen omdat er nog plek vrij was. Hier hebben wij Paella Valenciana besteld en dit was één van de beteren die we hebben gegeten in Valencia. Wat er verder geserveerd wordt weten we (nog) niet maar als je in de buurt bent en trek in Valenciana hebt, dan kun je hier gerust gaan zitten.


Spaans & prima eten :: Vinotinto Valencia

Nét achter Plaza Del Ayuntamiento ligt dit prima Spaanse restaurant waar wij ieder jaar wel een keertje terecht komen. Omdat het lekker centraal is en zeker omdat je hier prima kan eten. Er is vrij veel plek maar toch kun je het beste reserveren vooraf, want het zit vaak vol. Er worden toegankelijke, smakelijke gerechten met vlees en vis geserveerd en de wijnen zijn prima.


 


Spaanse keuken :: Los Gomez

Wij kwamen hier tijdens Las Fallas 2019 terecht en het kwam ons al enigzins bekend voor. Achteraf bleek dat wij hier in 2018 tijdens het openingsweekend een keer hebben gezeten en dat we niet heel enthoushast waren toen. Het kan verkeren want tijdens Las Fallas 2019 hebben we uitstekend gegeten. Zo goed zelfs dat wij hem hier op de website vermelden en dat we de volgende keer beslist weer terugkomen voor een derde kans.


Tapas en Aqua de Valencia :: Café Infanta

Dit tapas café bevindt zich aan het gezellige Plaza Tossal in de oude binnenstad van Valencia. Zeker tijdens Las Fallas is dit een heel gezellig pleintje waar je na de mascletà heerlijk naar toe kan wandelen om een paar uur in de zon te genieten van de uitstekende tapas en een karaf agua de Valencia. (Dé cocktail van Valencia!). Het kan hier soms druk zijn waardoor het voorkomt dat de bediening lang op zich laat wachten. Bekijk dit café ook zeker eens aan de binnenkant, het ziet er erg mooi uit.


Degustation menu :: Taberna Jamon Jamon

Een niet al te groot restaurant aan de rand van de oude binnenstad, waar het regelmatig vol zit. Na een tip kwamen wij hier een keer terecht en we hadden geluk, er was nog een mooi plekje in deze authentieke sfeervolle taberna. Wij bestelden een degustation menu (proeverij) voor 20 euro per persoon en ieder Mediterraans gerecht was de moeite meer dan waard. Zeker tijdens Las Fallas is het handig om vooraf te reserveren. Dit restaurant kunnen we iedereen van harte aanbevelen.


Vegetarisch :: La Tastaolletes
 
Dat het vegetarisch was, wisten wij niet toen we hier gingen zitten en we waren een beetje sceptisch toen we erachter kwamen. Dat bleek onterecht want we hebben hier heerlijke vegetarische gerechten gegeten. Voor vegetariërs een must als je in Valencia bent en niet-vegetariërs zouden het gewoon eens moeten proberen. Wij komen in ieder geval nog eens terug.


Ontbijt :: Trencat

Vlakbij de Mercat Central, in een klein zijstraatje ligt Trencat, een leuk klein restaurantje waar je prima kan ontbijten en waar wij met enige regelmaat dan ook koffie drinken én een broodje eten. 


Ontbijt :: La Rollerie

Broodjeszaken zijn er genoeg in de stad maar als je een keer echt goed wil ontbijten in een heel mooi tentje voor heel weinig geld, dan moet je hier zijn. Als je met zijn tweeën bent, kun je voor 10,50 euro een compleet ontbijt bestellen met koffie en versgeperste jus d'orange erbij. 

rollerie