Onze favoriete plekken voor een hapje of een drankje

Wij zijn niet alleen liefhebbers van Las Fallas maar ook van het geweldige en vaak niet al te dure eten & drinken in Valencia. We hebben veel plekken geprobeerd en op deze pagina vind je onze favorieten waarvan we zeker weten dat we terug komen. 

Algemene info over eten & drinken in Valencia


Hapje & drankje :: Pintxos bij Sagardi

Pintxos zijn mini-hapjes op een stukje stokbrood. Bij pintxos bar sagardi zijn ze voortreffelijk! Ideaal voor s'middags en helemaal niet duur, een pintxo kost bij Sagardi tussen de 1 en 2 euro per stuk. Op deze pagina lees je hoe het werkt.


Dichtbij de avondshows - Olrait

Op loopafstand van de nieuwe locatie voor de avondshows (Bij Palau de Les Arts) kun je bij het gezellige Olrait terecht voor prima tapas, salades, paella Valenciana én cocktails. Tijdens Las Fallas is er iets minder keus, de kaart is normaal uitgbreider. s'avonds kun je er perfect terecht voor een broodje, tapas en een lekker biertje. 

olrait


Tapas & gezelligheid - El Infante

Leuk restaurant in een leuk straatje met vrolijke bediening én heerlijk eten! Dat kan vlakbij Plaza de la Reina in de oude binnenstad. Sinds kort één van onze favorieten en als we in Valencia zijn, dan komen we hier minstens een keer tapas eten. 

el infante


Als je van vis houdt - Crudo Bar

Dit toprestaurant vlakbij Plaza de la Reina hebben wij gevonden tijdens Las Fallas 2019 en hij werd meteen één van onze favorieten. Als je van vis en zeevruchten houdt, moet je hier echt een keer naartoe als je in Valencia bent. Wij kozen voor het degustation menu, helemaal niet duur en stuk voor stuk heerlijke gerechten.   


Spaans :: Los Gomez

Wij kwamen hier tijdens Las Fallas 2019 terecht en het kwam ons al enigzins bekend voor. Achteraf bleek dat wij hier in 2018 tijdens het openingsweekend een keer hebben gezeten en dat we niet heel enthoushast waren toen. Het kan verkeren want tijdens Las Fallas 2019 hebben we uitstekend gegeten. Zo goed zelfs dat wij hem hier op de website vermelden en dat we de volgende keer beslist weer terugkomen voor een derde kans.


Tapas en Aqua de Valencia :: Café Infanta

Dit tapas café bevindt zich aan het gezellige Plaza Tossal in de oude binnenstad van Valencia. Zeker tijdens Las Fallas is dit een heel gezellig pleintje waar je na de mascletà heerlijk naar toe kan wandelen om een paar uur in de zon te genieten van de uitstekende tapas en een karaf agua de Valencia. (Dé cocktail van Valencia!). Het kan hier soms druk zijn waardoor het voorkomt dat de bediening lang op zich laat wachten. Bekijk dit café ook zeker eens aan de binnenkant, het ziet er erg mooi uit.


Degustation menu :: Taberna Jamon Jamon

Een niet al te groot restaurant aan de rand van de oude binnenstad, waar het regelmatig vol zit. Na een tip kwamen wij hier een keer terecht en we hadden geluk, er was nog een mooi plekje in deze authentieke sfeervolle taberna. Wij bestelden een degustation menu (proeverij) voor 35 euro per persoon en ieder Mediterraans gerecht was de moeite meer dan waard. Zeker tijdens Las Fallas is het handig om vooraf te reserveren. Dit restaurant kunnen we iedereen van harte aanbevelen.


Vegetarisch :: La Tastaolletes
 
Dat het vegetarisch was, wisten wij niet toen we hier gingen zitten en we waren een beetje sceptisch toen we erachter kwamen. Dat bleek onterecht want we hebben hier heerlijke vegetarische gerechten gegeten. Voor vegetariërs een must als je in Valencia bent en niet-vegetariërs zouden het gewoon eens moeten proberen. Wij komen in ieder geval nog eens terug.


Lekker eten in een mooi restaurant :: LIA

Wij liepen een keer voorbij en alleen vanwege het uiterlijk wisten we al dat we hier een keer terecht zouden komen. En na hier dus twee keer te zijn geweest kunnen we bevestigen dat het niet alleen een mooi restaurant is, maar dat het eten ook perfect is, met goede prijzen.

lia


Ontbijt :: Trencat

Vlakbij de Mercat Central, in een klein zijstraatje ligt Trencat, een leuk klein restaurantje waar je prima kan ontbijten en waar wij met enige regelmaat dan ook koffie drinken én een broodje eten. 


Ontbijt :: La Rollerie

Broodjeszaken zijn er genoeg in de stad maar als je een keer lekker wil ontbijten in een heel mooi sfeervol tentje (Vooral boven) voor weinig geld, dan moet je hier zijn.

rollerie