Pyrotechnisch programma Fallas 2017

Zojuist is tijdens het jaarlijkse pyrotechnisch gala voor Fallas 2017 het programma bekend gemaakt.

Alle officiële vuurwerkshows die tijdens de komende editie van het festival zullen worden afgestoken staan hierin vermeld, evenals de pyrotechnische bedrijven die de shows zullen gaan verzorgen. Enkele opvallende zaken uit het programma:

De avondshow (castillo) van 17 maart. Deze wordt verzorgd door Pirotecnia Marti, een Valenciaans bedrijf met een vrouwelijke eigenaar. Dat betekent automatisch dat Marti de volgende dag de mascletà op het plein verzorgd. Dit is bijzonder omdat Marti eigenlijk altijd haar mascletà op 8 maart schoot, op wereldvrouwendag. We hopen dat de uitstap van deze dame zal leiden tot een fenomenale castillo.

Ook opvallend is de 'Nit de l'Espoli by Amstel ' op zaterdag 25 februari, tijdens het openingsweekend. Niemand minder dan Ricasa zal deze bijzondere mascletà vertical gaan verzorgen. Bijzonder, omdat wij eigenlijk nog niet weten wat we kunnen verwachten van het 'vertical' gedeelte van deze show.

Waar wij zelf heel erg blij mee zijn is de Nit Del Foc, deze wordt door Hermanos Caballer verzorgd en zoals het bij jullie misschien al bekend is, Hermanos Caballer is dé favoriet van fallasfestival.nl, wat betreft avondshows.

Tot slot, er komt toch een castillo op 15 maart! Een half uur eerder is er dan de ontwaking van fallas, vuurwerk in de hele stad.

Bekijk hier het pyrotechnisch programmma >>>