Beperkte toegang bij de mascletà?

De Nationale politie heeft voorgesteld dat er controle moet zijn op het aantal mensen door toegangskaarten te verkopen. 

De mascletà om 14:00, tijdens Las Fallas, trekt duizenden mensen naar het gemeentehuisplein en volgens de Nationale politie kan dat gevaarlijke situaties opleveren wanneer er zich een calamiteit voordoet. Er waren al maatregelen aangekondigd maar de Nationale politie zou graag zien dat er armbandjes worden verkocht, als toegangsbewijs. Hiermee denkt men meer controle te hebben over het aantal bezoekers en de bezoekers zelf. Dit zou vooral van toepassing en belang zijn op de drukste dagen, 17, 18 en 19 maart en/of in de weekenden.

Let op: Dit is momenteel slechts een voorstel van de politie. Er zijn nog geen besluiten genomen.

Ze verwijzen naar de situatie van vorig jaar waarbij het zo druk was dat het praktisch onmogelijk leek om via de brede Carrer de Xativa het centrum te verlaten. Tevens verwijzen ze naar oud en nieuw, waarbij iedereen die het plein op wilde, gecontroleerd werd en waarbij drank verboden was om mee te nemen.

Vooropstaand pyrotechnicus in Valencia, Ricardo Caballer, heeft aangegeven dat er in Europa geen veiliger land te vinden is dan Spanje, door de vele Guardia Civil, politie en brandweermannen die er zijn. 

Wij benadrukken dat dit momenteel nog een voorstel van de Nationale politie is en we begrijpen dat deze situatie -als deze zich zou voordoen- zowel voordelen als nadelen voor ons als bezoekers heeft. Wij proberen de ontwikkelingen te blijven volgen en als wij meer informatie hebben, zullen we dat met jullie delen via de website.

Bron: Las Provincias