Nieuwe datum voor Las Fallas 2021

Categorie: Nieuws - Fallas 2021 Gepubliceerd: maandag 10-05-2021

Van 1 tot 5 september, dat zijn de nieuwe data voor Las Fallas 2021, mits het wordt goedgekeurd.

Deze datum is vandaag vastgesteld tijdens een vergadering tussen de gezondheidsraad en de gemeente Valencia. Update 12-5-2021: Deze datum is ook goedgekeurd door een afvaardiging van presidenten van de verschillende Falla-verenigingen

Na een lange stilte werden er vorige week weer nieuwe overleggen gevoerd en daaruit bleek al dat men niets liever wil dan nog altijd Las Fallas 2021 te organiseren. Uiteraard, zoals tegenwoordig met alles, zal het gaan afhangen van de pandemische situatie op dat moment. Het is niet ondenkbeeldig dat een viering van Las Fallas in september gepaard gaat met restricties en een afgeslankt programma. Er is al bekend gemaakt dat het geen Las Fallas zal worden zoals we gewend zijn. Hoe het eruit komt te zien, is voorlopig nog onbekend. 

Tegen die tijd zal men beslissen welke evenementen door kunnen gaan en welke niet, maar de belangrijkste elementen, La Planta en la Cremà, wil men sowieso graag op de kalender hebben. De verwachting is dat grotere evenementen zoals de mascletà vooralsnog niet door zullen gaan.

fallas2021 comp