Nieuw vuurwerk tijdens Las Fallas: La Palmera

Vanaf de eerstvolgende editie wil men een nieuw pyrotechnisch evenement aan de agenda toevoegen: De Palmera.

Wie tijdens het Hogueras festival in Alicante is geweest, kent hem al: De enorme palmboom van vuurwerk die in één keer vanaf de berg Benacantil wordt afgestoken. Zichtbaar voor velen en het startschot voor de feestelijkheden.


De palmera tijdens Hogueras in Alicante, 2017

In Valencia wil men de palmera op 18 maart gaan afsteken, als voorbode van het hoogtepunt voor Las Fallas, de feestdag op 19 maart. En, men is van plan om dit een vast punt in de agenda te maken, tijdens iedere editie. Men wil de pyrotechnische sector -Die hard is getroffen- steunen met de introductie van vuurwerk zoals dat nog niet eerder in Valencia is gezien.

We weten nog niet vanaf welke locatie dit gaat gebeuren maar het is de bedoeling dat de palmboom door zoveel mogelijk mensen verspreid in de stad gezien kan worden. De locatie en precieze uitvoering zal ahangen van de situatie op dat moment. 

De palmboom wordt goudkleurig, en binnen enkele seconden wordt hij gevormd door knallers, candles en een combinatie van flink wat shells van verschillende kalibers tot 125mm. Hij wordt afgeschoten vanaf een hoog platform en de eerste editie wordt door Hermanos Caballer gemaakt.