Falla Municipal 2019 :: Artiesten

Gisteren en vandaag is bekend geworden wie de Falla's op Plaza Del Ayuntamiento gaan ontwerpen en bouwen. 

Voor Las Fallas 2019 zal de Falla infantil (De kleine Falla voor de kinderen) worden gemaakt door Cap de Suro en de grote Falla door Latorre y Sanz Artesanos en dat betekent dat deze artiest voor het tweede achtereenvolgende jaar de grote Falla op Plaza Del Ayuntamiento zal gaan ontwerpen en bouwen.

De artiesten zijn gekozen door een speciaal hiervoor in het leven geroepen commissie en dit is het derde achtereenvolgende jaar waarop ze het op deze manier doen, voornamelijk om te waarborgen dat de artiesten objectief worden gekozen.

Het budget voor de Falla's Municipal zal voor de eerste keer in jaren weer een klein beetje omhoog gaan en is vastgesteld op 205.000 euro voor de grote falla en 28.500 euro voor de falla infantil.

Alle Falla's in Valencia, bijna 400 grote en nog eens bijna 400 kinderfalla's, worden ontworpen en gebouwd in opdracht van een vereniging. De Falla's op Plaza Del Ayuntamiento zijn hierop een uitzondering, deze worden gemaakt in opdracht van de gemeente Valencia en ze zijn voor alle inwoners. Al deze verschillende Falla's worden door vele verschillende artiesten gemaakt en het is voor een Valenciaanse artiest een echte eer om de gemeenschappelijke Falla te mogen ontwerpen.