De Fallera Mayores :: Las Fallas 2018

Na een lange selectieprocedure weten we wie de Fallera's Mayores zijn die Las Fallas 2018 gaan vertegenwoordigen

De Fallera Mayor voor 2018 is María del Rocío Gil Uncio van Plaza de Merced en de Fallera Mayor infantil heet Daniela Gómez de los Angeles, zij is van Falla Santa María Micaela.

Las Fallas kent vele duizenden fallera's, verdeeld over de honderden verschillende falla verenigingen. Deze prachtige, traditioneel geklede dames horen onlosmakelijk bij het festival en tijdens jouw verblijf kom je ze in grote getalen tegen, bijvoorbeeld tijdens het bloemenoffer op 17 en 18 maart. 


Foto's: Junta Central Fallera

Ieder jaar worden er uit die duizenden dames 26 gekozen om op een hele bijzondere manier het festival te vertegenwoordigen, 1 Fallera mayor (De koningin van Las Fallas) en 12 hofdames, de Corte d'Honor. Daarnaast is er 1 Fallera mayor infantil en 12 hofdames. Deze laatste groep zijn kinderen en zij vertegenwoordigen het festival uit naam van de kinderen. De beide Fallera's Mayores zijn tijdens Las Fallas de belangrijkste dames van Valencia en het is dan ook een hele eer om voor deze belangrijke titel gekozen te worden. Een droom voor veel Valenciaanse dames.

Tijdens ons verblijf in Valencia zullen wij de Fallera's Mayores bij verschillende gelegenheden en evenementen tegenkomen en horen, bijvoorbeeld om 14:00 bij het aansteken van de dagelijkse mascletà op het gemeentehuisplein.