Meer info over Macro Mascletà in Benicalap

Inmiddels is er meer informatie bekend geworden over de Macro Mascletà die in december werd aangekondigd.

Ten eerste de locatie waar we erg enthousiast over werden na het zien op google maps: Avenida del Levante, ergens tussen de grote rotonde en de kruising met Avenida de l'Equador. Langs deze straat ligt een enorme open ruimte waar meer dan voldoende vuurwerk opgesteld kan worden, wat ons betreft.

Benicalap is één van de buitenwijken aan de rand van Valencia, een flink eind uit het centrum. Deze locatie is echter goed te bereiken met de metro, vanaf metrohalte Benifiri is het ruim een kilometer lopen. Benifiri is zonder overstappen te bereiken vanaf station Plaza Espanya.

De mascletà zal op 19 maart 2019 om 14:45 worden aangestoken en vanaf 11:00 in de ochtend zijn er al allerlei activiteiten op de locatie.

Zoals eerder gezegd, deze Macro Mascletà wordt meer dan de helft zo krachtig als de gemiddelde reguliere mascletà op Plaza Del Ayuntamiento en volgens de laatste berichten zou het om ongeveer 150 kilo kruit gaan. Voor veel Hollanders die er voor kiezen om de enorme drukte van 19 maart op het plein te vermijden zal dit een heel mooi alternatief zijn en daarom houden wij de berichtgeving vanuit Benicalap goed in de gaten. Blijf daarom onze facebook pagina en de website volgen om op de hoogte te blijven over dit evenement.