Opening van de ninot tentoonstelling

Afgelopen vrijdagavond 2 februari is de ninot tentoonstelling geopend, met een ceremonie en een vuurwerkshow. 

In de afgelopen dagen hebben bijna alle Falla verenigingen twee ninots naar de stad van kunst en wetenschap gebracht, één grote en één kleine. Deze ninots worden hier tot en met 14 maart tentoongesteld.

Een ninot is een deel van een falla die een personage, fictief figuur of een dier voorstelt. De grote ninot behoort bij de grote falla en de kleine bij de kinderfalla.

De bezoekers van de tentoonstelling kunnen stemmen op hun favoriete ninot. De winnaar van de stemming wordt naar het museo fallero gebracht en krijgt hiermee gratie om te worden gespaard voor het vuur van de falla verbrandingen in de nacht van 19 maart. De overige ninots worden terug gebracht naar hun Falla's, die dan inmiddels in de straten opgebouwd zijn, worden daar weer onderdeel van en zullen worden verbrand. 

Ben je in Valencia tussen nu en 14 maart? Dan is een bezoek aan de tentoonstelling de moeite waard. Er zijn bijna 800 verschillende ninots te bezichtigen. De tentoonstelling is te vinden in één van de gebouwen van de stad van kunst en wetenschap: Museu de les Ciències Príncipe Felipe. 

Openingstijden: 

Maandag tot en met donderdag: van 10:00 tot 20:00

Vrijdag, Zaterdag en Zondag: van 10:00 tot 21:00

Toegangskaartjes kosten 3,00 euro.