Definitief beleid mbt afsteken vuurwerk

Tijdens een veiligheidsvergadering is er een verordening tot stand gekomen mbt het afsteken van vuurwerk.

In de nachten van 8, 9, 14, 15, 16 ,17, 18 en 19 maart mag er geen vuurwerk worden afgestoken tussen 2:00 en 7:30. (Hiermee worden de nachten bedoeld die volgen na de aangegeven dagen, dus in de nacht van 8 op 9, 9 op 10, 14 op 15, etc)

Op de andere dagen (Vanaf 1 maart) mag er geen vuurwerk worden afgestoken na 22:00 s'avonds. Na 19 maart mag er helemaal geen vuurwerk worden afgestoken. 

Het vaststellen van deze afsteektijden veranderd niets aan het bestaande beleid; In principe mag vuurwerk alleen worden afgestoken binnen de hekken van de verenigingen. Het afsteken van vuurwerk door particulieren wordt gedoogd indien men slechts klein vuurwerk afsteekt en geen overlast veroorzaakt. (meer info)

Er wordt in zijn algemeenheid gesproken over vuurwerk en de tijden zijn dan ook zodanig vastgesteld dat de officiële vuurwerkshows of de vuurwerkshows die bij de verenigingen te zien zijn, gewoon op de normale tijden die bij ons bekend zijn worden afgestoken. 

De doelstellingen waarvoor dit beleid is opgesteld zijn: Het respecteren van minimaal 5,5 uur slaaptijd en het voorkomen van het afsteken van vuurwerk op tijdstippen waarop er een meer ongecontroleerd publiek is.